logo Seminarie

MiCaDuo - Seminarie Klassiek

Wanneer

27 april 2021

In verband met de oplopende Coronacijfers zijn de concerten niet toegankelijk voor bezoek.

MiCaDuo

Het MiCaDuo werd in 2020 opgericht door pianiste Misaki Yamada en violist Casper Donker. Zij brengen muziek bij het publiek thuis, juist in Bjden waarin het publiek niet naar de concertzaal kan. Zo gaven zij al verschillende concerten ter gelegenheid van verjaardagen en bruiloCen. Het liefst speelt MiCaDuo in de huiskamer, maar als dat niet mogelijk is treden zij op via een persoonlijke live stream of video-opname.

Misaki Yamada is geboren in Japan. Ze begon op driejarige leeCijd piano te spelen onder begeleiding van haar vader. Misaki ontving de eerste prijs in een compeBBe georganiseerd door de High School Culture FederaBon van de prefectuur Kanagawa, Japan, in januari 2005. Vervolgens verhuisde ze naar Nederland om gedurende zes jaar te studeren bij Willem Brons op het Conservatorium van Amsterdam. Ook had zij les van Yoko Suzuki, Louis Leerink en Alexander Jenner.

Misaki's talenten liggen niet alleen in muziek, maar ook in de beeldende kunst. In februari 2008 voerde ze haar eerste Manga-concerVour op in de Verenigde Staten als onderdeel van een pianotrio met Blake Weston en Ragnheiður JónsdóZr. Deze voorstelling bestond uit een diavoorstelling van haar Mangatekeningen, met gelijkBjdig live pianomuziek van het trio. Doel was om muziekonderwijs voor het grote publiek te bieden en de algehele belangstelling voor klassieke muziek te verbreden, met name onder kinderen. Nadat Misaki was geaccepteerd tot een Master op het Conservatorium van Amsterdam gaf ze een zomerconcerVour in Niigata, Japan. Daarnaast werd ze uitgenodigd om met Blake Weston en Saeko Oguma als pianotrio op te treden voor de viering van het 125-jarige bestaan van het Conservatorium in september 2009.

In 2010, de 200-jarige verjaardag van Frédéric Chopin, maakte Misaki haar tweede Mangadiavoorstelling, ditmaal over zijn levensverhaal, en gaf daarvan onder grote belangstelling de debuutvoorstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Misaki werkte de afgelopen jaren in verschillende ensembles samen met Cheng Yu Wu, Blake Weston, Mor Levin, Robert-Jan Looysen en Björk Níelsdóttir.

Casper Donker studeerde aan het het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Lex Korff de Gidts en Peter Brunt. Hij vervolgde zijn studie aan de Scuola di Musica di Fiesole (Florence, Italië), onder meer bij Ilja Grubert en Pavel Vernikov. TegelijkerBjd was hij daar concertmeester van het academieorkest van de Maggio Musicale FiorenBno o.l.v. Zubin Mehta. Tijdens zijn studie volgde Casper masterclasses bij onder anderen Theo Olof, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Zachar Bron. In kamermuziekverband speelde Casper meerdere malen op het Orlando FesBval (Kerkrade) en het FesBval Pablo Casals (Prades, Frankrijk). Met strijkkwartet en pianotrio kreeg hij onder meer les van het Borodin Kwartet, het ArBs Kwartet en het Schönbergkwartet.

Sinds het afronden van zijn studie speelde Casper onder meer bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Balletorkest, het Metropole Orkest en een groot aantal andere orkesten en ensembles. Daarnaast speelde hij mee in muziektheaterproducBes (o.a. bij Orkater) en in de band van Spinvis. In 2014 richVe hij kamermuziekensemble AIR op waarmee hij, naast concerten op de Nederlandse concertpodia, in Italië en Portugal speelde. Van 2014 tot en met 2017 was Casper in Corniglia (Italië) programmeur bij het kamermuziekfesBval Musica dal Balcone. In 2017 organiseerde hij samen met het Matangi Quartet het (Un)heard Music FesBval in Korzo Den Haag. Sinds 2016 is Casper programmeur van de kamermuziekserie Klassiek in het Ketelhuis in theater De Nieuwe Regentes te Den Haag.
Delen?
* = Verplicht veld

Werken bij

Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2021 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring