logo Seminarie

Thomas Hermann - Seminarie Klassiek

Wanneer

10 november 2020

Kosten

€ 5,-
In verband met de oplopende Coronacijfers zijn de concerten beperkt toegankelijk, alleen voor bewoners en vaste mantelzorgers.

Thomas Hermann - Piano

Thomas werd in Karlsruhe geboren. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Later kreeg hij les
bij Marton Keönch aan de universiteit van Paderborn, waar bleek dat hij een bijzonder talent heeft.
Op 17 jarige leeftijd maakte Thomas Herrmann zijn debuut met het orkest van de universiteit van
Paderborn in het 1e pianoconcert van L.v. Beethoven. Daarna studeerde hij in Darmstadt bij Prof. Grigory Gruzman en in Detmold bij Prof. Anatol Ugorsky. 1996 vertrok Thomas Herrmann naar Nederland en voltooide zijn opleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn diploma met summa cum laude haalde.

Thomas gaf al meer dan 400 concerten in ons land (Concertgebouw van Amsterdam), België, Duitsland (Mozart-Saal Alte Oper Frankfurt), Zwitserland, Frankrijk, Marokko, Zuid-Afrika en China. Zijn Nederlandse debuut deed hij met het Erasmus Trio in april 1996 als prijswinnaar van het Charles Hennen Concours op uitnodiging van de AVRO in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Hij speelde op belangrijke festivals zoals het Chopinfestival te Bergen, het Russische Kamermuziekfestival te Gent en het Gergiev-Festival te Rotterdam. Ook solistisch treedt hij regelmatig op met verschillende orkesten o.a. Bessunger Kammerorchester, Holland Symfonia en het Südwestdeutsche Kammerorchester.

Thomas Herrmann heeft meerdere eerste prijzen gewonnen bij “ Jugend Musiziert “, hij is prijswinnaar van “Junge Ensembles Musizieren“, finalist van de “Europese Yamaha Wedstrijd“, prijswinnaar van het “Internationale Charles Hennen Concours“, 1e prijswinnaar van “Junge Kunst im Hochstift” en laureaat van het “Pianistenparadeconcours”.

In 1999 & 2001 gaf Herrmann masterclasses aan het Conservatorium te Potchefstroom, Zuid-Afrika. Sinds 2003 verzorgt hij jaarlijks masterclasses voor kamermuziek en piano aan de Zomeracademie in Friedrichsdorf (Duitsland) en sinds 2010 heeft hij een eigen piano- en kamermuziekcursus in Arosa (Zwitserland).

In het jaar 2006 richtte Thomas Herrmann het Internationale Kamermuziekfestival Haarlemmermeer op waar hij tevens artistiek leider was tot 2017. In het jaar 2007 verscheen Thomas Herrmann in een boek over de meest vooraanstaande pianisten van Nederland en in 2010 werd Herrmann genomineerd voor de cultuurprijs in de
Haarlemmermeer.

Kamermuziek neemt een bijzondere plaats in Thomas’ muzikaal leven in. In 1991 richtte hij het tegenwoordig internationaal bekende Erasmus Trio op wat in 2021 zijn 30-jarig bestaan zal vieren met concerten in Nederland en Zwitserland.


Delen?
* = Verplicht veld

Activiteiten

Meest recente activiteiten

Werken bij

Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2021 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring