logo Seminarie

Bezoekregeling vanaf 5 oktober 2020

Icoontjes


Het kabinet heeft op 20 maart jl. alle verpleeghuizen gesloten voor bezoek, voor contactberoepen en vrijwilligers. Sinds 1 juni werd deze maatregel stapsgewijs versoepeld en inmiddels bevinden we ons in fase 3. Deze fase kenmerkt zich door de '1,5 meter samenleving' met een goede bezoekspreiding over de dag/week en eigen regie voor de bewoner... hij of zij bepaalt weer zelf wie er op bezoek mag komen en dat wordt vastgelegd in het cliëntdossier. De wijze waarop verpleeghuizen de bezoekregeling tot uitvoer brengen kan getoetst worden door de Inspectie van Volksgezondheid (IGJ) en gecontroleerd worden door de (wijk)politie.

In verband met het oplopend aantal besmettingen is de veiligheidsregio Utrecht opgeschaald van niveau 'Waakzaam' naar niveau 'Zorgelijk', hetgeen heeft geleid tot het aanscherpen van de bezoekregeling:

  • Per 25 september is het dragen van een mondkapje verplicht. Dat mag een niet medisch mondkapje zijn, zelf van eigen makelij. Belangrijk is dat u het zoveel mogelijk ophoudt tijdens uw bezoek en ook 1,5 meter afstand houdt tot bewoners en medewerkers.
  • Per 5 oktober wordt het aantal bezoekers beperkt tot twee vaste mantelzorgers per bewoner om het risico op introducite van het virus verder te beperken.

Bezoekers die geen vaste mantelzorger zijn, kunnen eventueel een raambezoek (achter glas) plannen en daarnaast is het ook mogelijk om te beeldbellen met bewoners.

Als u verkoudheid en/of griepklachten heeft, hoofdpijn of verlies van reuk/smaak, blijf dan sowieso thuis en laat u testen.

Streep

De vragen hebben we even op een rijtje gezet als Q & A. Mocht uw vraag er niet bij staan, mail dan gerust naar jandekievid@hetseminarie.nl of info@buurtkamer-binnenstad.nl.

Q & A BEZOEKREGELING VEILIGHEIDSNIVEAU 'ZORGELIJK'.

Mag iedereen op bezoek komen?
Nee, helaas niet zoals in de afgelopen drie maanden. Omdat het aantal besmettingen weer flink oploopt in de regio doen we een dringend beroep op bewoners om het bezoek te beperken tot twee vaste mantelzorgers per bewoner met ingang van 5 oktober 2020.

Wij zijn een gezin van vijf en iedereen wil mijn moeder bezoeken, hoe moet dat dan?
Daarin adviseren we om twee personen aan te wijzen voor de mantelzorgbezoeken, laat dat degenen zijn die overdag tijd hebben en die zich sociaal kunnen 'onthouden' in de privé-sfeer. De overige familieleden kunnen gebruik maken van de raambezoeken.

Moet ik iedere keer een afspraak maken?
Ja. Dat is omdat we het bezoek willen spreiden over de dag en de week. Ons huis is kleinschalig, maar daardoor ook klein en zo bereiken we dat iedereen zich veilig kan bewegen. Daarnaast moeten we voor een eventueel bron- en contactonderzoek een digitaal overzicht met aanwezigen kunnen leveren aan de GGD.

Ik wil spontaan op bezoek komen, kan dat?
Nee, helaas. Dat kan pas weer in fase 4. U kunt tot 4 uur van te voren een afspraak plannen en uitsluitend op een nog beschikbaar tijdslot.

Moet ik me steeds inschrijven bij aankomst?
Jazeker! Uw gezondheidssituatie kan per dag veranderen en de temperatuurmeting is verplicht. Tevens zien we graag dat u uw meegebrachte mondkapje opdoet voor u uw weg vervolgd naar het appartement van de bewoner.

Mag ik de bewoner die ik bezoek meenemen naar huis?
Nee, voorlopig niet. Medische bezoeken die strict noodzakelijk zijn graag in overleg met Jan de Kievid.

Kan ik de bewoner mee uit eten nemen naar een terras of een restaurant?
Voorlopig liever niet in binnenruimtes, maar wel op een terras als de temperatuur dat toelaat. Vermijd drukke plaatsen en zie er op toe dat de horeca-ondernemer voldoende ruimte biedt om op veilige afstand van elkaar te zitten. Als u de bewoner mee naar buiten neemt, gebruik dan beiden een mondkapje.

Mag ik mijn familielid nu knuffelen?
Nee. Dat is best verdrietig, maar handen schudden, knuffelen en omhelzen is niet verstandig als u niet in hetzelfde huishouden samenwoont.

Kan ik voor iemand anders een afspraak maken?
Nee. De gezondheidschecklist is persoonlijk en u kunt die niet voor iemand anders invullen. We maken een uitzondering voor ouderen zonder internet, in dat geval kan het niet anders, maar vul de vragen S.V.P. samen met de betreffende persoon in.

Kan ik met mijn hele gezin op bezoek komen?
Als uw gezin uit meer dan twee personen bestaat, dan kan dat niet. Er zijn maximaal twee bezoekers per keer toegestaan, uit hetzelfde huishouden en niet in een schoolgaande leeftijd.

Mag ik in de Living een kopje koffie drinken met de bewoner?
Nee, helaas. Ter bescherming van onze bewoners en personeel beperken we het 'loopverkeer' in de openbare ruitmtes. U kunt elkaar ontmoeten in het eigen appartement of in de tuin, onze openbare ruimtes zijn niet toegankelijk voor bezoekers.

Kan ik een hapje mee-eten?
Zeker, u kunt dat aangeven bij het opmerkingenveld van de afspraak, graag minimaal 48 uur van te voren. De maaltijd wordt in het appartement geserveerd en niet in de Living. De kosten worden op rekening van de bewoners gezet, zoals u dat gewend was.

Kan ik eten halen en samen met de bewoner eten? '
Natuurlijk. U kunt het zorgteam even bellen voor borden, bestek en glazen.

Hoe kan ik zien welke afspraken de bewoner al heeft staan?
Dat kunt u niet zien, maar familieleden kunnen wel een gezamenlijke agenda bijhouden in CarenZorgt. Hiermee kunnen we ook een koppeling maken met het clientdossier waarmee u - op een veilige manier - berichten kunt uitwisselen met het zorgteam. De eerste contactpersoon van de familie kan voor CoronaZorgt contact opnemen met Gera Akkerman.

Waarom kan ik mijn afspraken niet verzetten of verwijderen?
Dat kan alleen als u inlogt. We hebben echter geen mankracht voor het accountbeheer van alle bezoekers, dus dat hebben we niet ingericht. Stem uw afspraken eerst onderling af voor u deze registreert in het online afsprakensysteem.

Als ik verhinderd ben, moet ik dat laten weten?
Ja graag, door te mailen naar info@buurtkamer-binnenstad.nl

Een ver familielid die nog nooit in Het Seminarie is geweest, wil graag een keer op bezoek komen. Mag dat?
Als de bewoner dat heel graag wil, dan mag dat maar uitsluitend achter glas. Plan daarvoor een raambezoek.

Hoe vaak per week mag ik op bezoek komen?
Met het aantal tijdslots dat we beschikbaar hebben, kan er meerdere keren per week een bezoek plaatsvinden per appartement. Bespreek de frequentie met de bewoner en stem goed af met de andere mantelzorger.

Waarom krijg ik geen koffie als ik op bezoek ben?
We zijn een gastvrij huis, maar in deze tijd willen we het aantal contactmomenten van onze medewerkers met bezoekers beperken. U krijgt een kopje koffie of thee aangeboden tijdens de ochtend- en middagronde, maar tussendoor op andere tijden niet. Het is het handigst als u dan zelf een kopje koffie of thee maakt in de keuken van het appartement. Was uw kopje goed af na gebruik om eventuele besmetting van de bewoner te voorkomen.

Ik wil iets overleggen, hoe kan ik iemand van het zorgteam te spreken krijgen?
U kunt bellen naar tel. 033-3320233 (optie 1). Ga S.V.P. niet zelf in openbare ruimtes op zoek naar een medewerker, overleg doen we bij voorkeur telefonisch.

Zijn jullie goed voorbereid op een besmetting?
We zijn veel beter voorbereid dan in maart, maar 'besmet verplegen' is geen routine voor ons. Ieder teamlid weet wat hij/zij moet doen en iedereen is extra waakzaam en alert. In geval van een verdenking zal een bewoner direct worden getest en geïsoleerd verzorgd worden op diens appartement 'alsof' hij/zij besmet is.

Wat gebeurt er met de bezoekregeling bij een besmetting?
Als er daadwerkelijk sprake is van een besmetting in huis dan gaan we terug naar fase 0 (geen bezoek) zoalng er brond- en contactonderzoek gedaan wordt. Als de situatie onder controle is, volgt dezelfde route van versoepeling met raambezoeken en daarna mantelzorgbezoeken.

Ik kom net ui thet buitenland, kan ik op bezoek komen?
Nee, stel uw bezoek S.V.P. uit tot 10 dagen na aankomst in Nederland. Als u dan nog klachtenvrij bent, dan kunt u een bezoek plannen. Als u klachten heeft, blijf thuis en laat u testen. Als het heel dringend is, dan kan het bezoek achter glas plaatsvinden maar het heeft onze voorkeur dat u 10 dagen wacht.

Ik woon in Amsterdam, is dat een probleem?
Ja, op dit moment (3 oktober) wel. Amsterdam is opgeschaald naar niveau 'Ernstig' en u wordt geadviseerd om geen niet-noodzakelijk reizen te maken om het virus niet verder te verspreiden, dus het is vanzelfsprekend dat dat ook een rol speelt bij bezoek aan het Seminarie.

Wanneer start Fase 4?
In Fase 4 is de bezoekregeling ten einde en dan is alles weer 'normaal'. Zolang er geen vaccin is, hanteren we drie veiligheidsniveau's: Waakzaam, Zorgelijk en Ernstig, afhankelijk van de incidentie van het virus in onze regio.

Streep


BEZOEKBELEID IN HET SEMINARIE

Sinds de lockdown hebben we een aantal fasen doorlopen:

16 maart 2020 - Fase 0
Het Seminarie gesloten voor bezoek, contactberoepen en vrijwilligers

23 april 2020 - Fase 0
Raambezoeken mogelijk in de Stad van Cahen, 1 bezoek per week

30 mei 2020 - Fase 1
Eerste mantelzorger op bezoek, 1 bezoek per week. Wandelen is weer toegestaan, contactberoepen krijgen weer toegang

15 juni 2002 - Fase 2
Tweede mantelzorger op bezoek, meer bezoekers per keer, beperkt aantal vrijwilligers toegestaan

1 juli 2020 - Fase 3
Open voor bezoek op wens van bewoner, vrijwilligers weer aan het werk

25 september 2020 - Niveau Zorgelijk
Open voor bezoek met niet medisch mondkapje, medewerkers en vrijwilligers dragen chirurgische neusmondmaskers

5 oktober 2020 - Niveau Zorgelijk
Om het risico op introductie van het virus te beperken geldt een dringend verzoek om het bezoek te beperken tot twee vaste mantelzorgers.


MEER LEZEN OVER HET BEZOEKBELEID IN CORONATIJD OF OVER CORONA IN ONZE REGIO?

Werken bij

Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2021 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring