logo Seminarie

Bericht uit het team

We kijken terug op een hectisch jaar met uitdagingen die je niet van te voren kunt oefenen. Al onze medewerkers en vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor hun tomeloze inzet door middel van een kerstpakket van lokale herkomst, waarmee we ook Amersfoortse ondernemers ondersteunen.

Er zijn een aantal wijzigingen in het team die we graag met u delen:

Helaas moeten we per 1 januari 2021 afscheid nemen van Leonie van Hamersveld, we wensen haar veel succes in haar volgende werkkring.

In de afgelopen maanden hebben we ook nieuwe collega's mogen verwelkomen, Manuel en Leonardo stellen zich aan u voor:

Manuel van Achterberg


Manuel van Achterberg

Graag stel ik me zelf even voor aan u.
Mijn naam is Manuel van Achterberg en ik ben 27 jaar oud.  Ik ben van Colombiaanse afkomst, en ben in 1996 naar Nederland gekomen samen met mijn 2 jongere zussen. We zijn alle 3 geadopteerd door mijn Nederlandse ouders.  Ik woon sinds juli 2020 in Kattenbroek samen met mijn vriendin en ik heb daarvoor 4 jaar in Randenbroek gewoond.
Ik werk sinds 29 oktober bij Het Seminarie als leerling in opleiding tot verpleegkundige MBO niveau 4, waar ik 1 februari 2021 mee zal gaan starten. Voordat ik bij Het Seminarie kwam werken, heb ik altijd in de horeca gewerkt. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Ik heb zelf hotelmanagement MBO niveau 4 gestudeerd in 2009 tot 2013 in Apeldoorn. Door de ontstane situatie waar we nu allen in zitten betreft COVID-19, heeft mij doen besluiten om mij om te laten scholen tot verpleegkundige. Ik vind het super leuk om andere te helpen, ik ben erg zorgzaam ingesteld en ik vind het heel mooi en dankbaar om iemand anders te helpen. Het hospitalty DNA zit dan ook echt in mij als persoon.
De reden dat ik begonnen ben bij Het Seminarie is door een goede vriend van mij genaamd: Leonardo Montes die al werkzaam was bij Het Seminarie. Wij hebben samen veel jaren gewerkt in diverse hotels en hij heeft mij getipt om hier te komen werken. Ik ben op dit moment al een maand onderweg en ik heb het super erg naar mijn zin. Ik kijk erg uit om veel te mogen leren en ervaring op te doen bij Seminarie en om de bewoners elke dag een stuk beter te leren kennen.  Ik kijk uit naar een mooi avontuur in de ouderenzorg bij Het Seminarie.  

Leonardo Montes


Leonardo Montes

Ik zal mij even voorstellen.

Mijn naam is Angel Leonardo Velasco Montes. 
Ik woon op de Graaf Willemlaan in Amersfoort. 
Ik ben op 29-07-1990 geboren en op dit moment 30 jaar. 
Mijn moeder Is geboren in Colombia, en mijn (biologische) vader is een Venezolaanse, zelf ben ik geboren en opgegroeid tot me 5e jaar in Venezuela. 
Na mijn 5e jaar zijn mijn ouders verhuist naar Aruba, daar heb ik gewoond tot me 10e jaar.
 Mijn ouders zijn in het jaar 2000 naar Nederland verhuisd toen had ik een leeftijd van 10 jaar. 
Ik ben op mijn 17e jaar zelfstandig gaan wonen op een studio in Amersfoort waar ik nu nog steeds met plezier woon.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd sommige met succes en sommige ook met minder succes. 
Ik ben begonnen met autotechnicus en ik heb gemerkt dat dat niks voor mij was (wel erg leuk om te weten. Daarna heb ik toerisme en recreatie gedaan: erg leuk totdat ik met kinderen moest gaan dansen en schminken, op dat moment besefte ik dat ik dat niet voor de rest van me leven wil gaan doen. 
Daarna heb ik op de hotelschool het Klooster gezeten in Amersfoort daar heb ik mijn diploma behaald voor gastheer, sindsdien aan de slag gegaan en in verschillende hotels gewerkt.
 Ook een aantal keren met Manuel mogen werken en dit deden we met veel plezier en nee we zijn geen broertjes, maar dat voelt wel vaak zo!

Ik heb altijd al een gevoel gehad dat ik graag iets voor iemand wil kunnen betekenen, iemand helpen of steunen met de algemene levensverrichtingen daardoor trok de horeca mij heel erg. 
Totdat ik mij ging verdiepen in wat ik echt wil en wat ik wil doen ook voor in de toekomst en dan was er naar voren gekomen dat ik een geschikte persoon ben voor in de zorg.
 En nu mag ik vanaf 24 augustus 2020 ondersteunen bij Het Seminarie, de eerste periode was om mijzelf te ontwikkelen in de ouderenzorg omdat ik er voor de bewoners mag zijn en op die manier help ik een ander en dat is waar ik naar op zoek was.
 Dit beviel me zo goed dat ik 5 oktober jl. ben begonnen met de Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) opleiding.
 Dit is een 1 jarige BBL zorg opleiding: ik ga op maandag naar school en mag 4 dagen in de week bij Het Seminarie werken als een soort van stage.


Tot slot:U heeft hem vast al gemist: Onze collega Jan de Kievid is helaas tijdelijk afwezig ten gevolge van gezondheidsklachten waaronder oververmoeidheid. Hij neemt een periode van rust en we hopen hem in het nieuwe jaar weer te mogen verwelkomen. Tot die tijd is Gera Akkerman het aanspreekpunt voor het team en bewoners.
Delen?

Werken bij

Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2023 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring