logo Seminarie

Seminarie Klassiek met “Deshima Duo”

Elke tweede dinsdag van de maand vindt er een koffieconcert plaats in onze Willibrorduskapel. Dit concert is toegankelijk voor bewoners en een beperkt aantal familieleden en wordt verzorgd door ‘klassiek’ opgeleide top musici.

Seminarie Klassiek op dinsdag 11 augustus a.s. zal verzorgd worden door het Deshima Duo dat gevormd wordt door de violisten Casper Donker en Gideon Nelissen. Ze spelen samen in het Air Ensemble en hebben onder andere opgetreden in Cinque Terre, Corniglia in Italië.


Casper Donker studeerde aan het het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Lex Korff de Gidts en Peter Brunt. Hij vervolgde zijn studie aan de Scuola di Musica di Fiesole (Florence, Italië), onder meer bij Ilja Grubert en Pavel Vernikov. Tegelijkertijd was hij daar concertmeester van het academieorkest van de Maggio Musicale Fiorentino o.l.v. Zubin Mehta.

Tijdens zijn studie volgde Casper masterclasses bij onder anderen Theo Olof, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Zachar Bron. In kamermuziekverband speelde Casper meerdere malen op het Orlando Festival (Kerkrade) en het Festival Pablo Casals (Prades, Frankrijk). Met strijkkwartet en pianotrio kreeg hij onder meer les van het Borodin Kwartet, het Artis Kwartet en het Schönbergkwartet.

Als ‘fulltime freelancer’ speelt Casper regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Balletorkest, het Metropole Orkest en een groot aantal andere orkesten en ensembles. Daarnaast speelde hij mee in muziektheaterproducties (o.a. bij Orkater) en in de band van Spinvis.

In 2014 richtte hij kamermuziekensemble AIR op waarmee hij, naast concerten op de Nederlandse concertpodia, in Italië en Portugal speelde. Van 2014 tot en met 2017 was Casper in Corniglia (Italië) programmeur bij het kamermuziekfestival Musica dal Balcone. In 2017 organiseerde hij samen met het Matangi Quartet het (Un)heard Music Festival in Korzo Den Haag. Sinds 2016 is Casper programmeur van de kamermuziekserie Klassiek in het Ketelhuis in theater De Nieuwe Regentes te Den Haag.

Op 6 jarige leeftijd begon Gideon Nelissen met zijn vioollessen bij Sjanneke Laghuwitz.
Gideon heeft verder gestudeerd bij Theodora Geraets en heeft zijn 1ste fase studie afgesloten bij Ilona Sie Dhian Ho aan het Koninklijk Conservatorium. Zijn masters degree heeft hij bij Gordan Nikolic aan het Rotterdams Conservatorium voltooid.

Verder heeft hij lessen gevolgd bij Peter Brunt, Lis Perry en Alexander Kerr. Masterclasses heeft hij gevolgd bij o.a. Roland Baldini en meerdere malen bij Mauricio Fuks.

Met kamermuziekensembles heeft hij concerten gegeven in binnen en buitenland, waaronder Japan, Zwitserland, Polen en Schotland. In Aberdeen heeft hij een finale plaats behaald op het Aberdeen Chambermusic festival. Ook heeft hij concerten gegeven in o.a. Canada (Orford summer academy), Zwitserland (Astma centrum Davos), Amerika en Londen.

Naast het klassieke repertoire is hij ook geinteresseerd in Argentijnse tango. Met tangokwartet Noche Porteña heeft hij zijn eerste CD uitgebracht en met cuarteto Zum heeft hij veel concerten in binnen en buitenland gegeven.
Hij is tevens 1ste violist in het Argentijnse Orchestra Tipica OTRA geweest.

Met het Deshima trio geeft Gideon wekelijks concerten in Nederland maar ook in Japan. Hij arrangeerd het repertoire hiervoor zelf.

Gideon is actief in het Residentie orkest, het Gelders orkest, Philharmonie zuidnederland, het Balletorkest, Metropole orkest en het Magogo kamerorkest.


Het concert begint om 11.00 uur en duurt een uur.  Het is vanwege de coronavoorzorgsmaatregelen uitsluitend toegankelijk voor bewoners en een beperkt aantal familieleden.  U kunt zich aanmelden met onderstaande knop.

Werken bij

Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2020 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring