Bericht van de directie

Nieuwe teams in de living


Jan-Willem heeft samen met Elvira en Chef-kok Rob nieuwe teams gebouwd van vrijwilligers. Onder leiding van onze livingoudsten opereren de teams vanaf nu in vaste samenstellingen. De teams worden door Paul Dijk getraind op diverse onderdelen zoals persoonlijke ontwikkeling, hoe creëren we een warme woonkamer met elkaar en hoe werken we optimaal samen in het team in samenwerking met onze zorgmedewerkers.

Omdat een groot deel van onze vrijwilligers Nieuwe Nederlanders zijn, is er tijdens de trainingen ruim aandacht voor persoonlijke verhalen en ervaringen. Taal, cultuurverschillen, gedrag en de Seminarie normen en waarden komen ook ruim aan bod. De eerste resultaten van deze nieuwe opzet zijn zeer hoopgevend. Er is veel begrip voor elkaar en er is een mooie teamspirit.

Onze teams in de living hebben versterking gekregen van drie horecatoppers uit het team van de Observant. Eigenaar Walrick Halewijn heeft, gedurende de lockdown, zijn mensen belangeloos ter beschikking gesteld aan Het Seminarie.

Geluid en Beeld


In samenwerking met Ronald en een externe geluidstechnicus, hebben we besloten om een nieuwe geluidsinstallatie, op maat, te laten bouwen. De inzet is dat beeld en geluid met de Kerst top zijn.

Cultuur


Na Seminarie Klassiek en het Thee-Matinee gaan we ons culturele programma uitbreiden met "Literair Natafelen" Na het diner gaat Mariël regelmatig voorlezen en wekelijks nemen Elvira en Jorge een "Culturele ontmoeting" voor hun rekening, aansluitend aan de avondmaaltijd.

Corona


Uiteraard wordt het dagelijkse leven ook bepaald door corona, denk alleen maar aan onze medewerkers die continu met een neusmondmasker op moeten werken en de strenge lockdown die nu van kracht is. Toch houden we de sfeer er goed in en staan we regelmatig met bewoners stil bij het feit dat het in huis gezellig is, dat er leuke activiteiten zijn en dat bewoners aanspraak hebben aan elkaar, in tegenstelling tot thuiswonende ouderen.

Voor die doelgroep hebben we onze Buurtkamer helaas weer tijdelijk moeten sluiten. In plaats daarvan worden alleenstaande ouderen volgende week allemaal bezocht met een gezellig kerstpakket als 'hart onder de riem', de eerste werd uitgereikt door de burgemeester. Deze actie is opgezet door de Buurtkamer, in samenwerking met Indebuurt033 en de diaconie PKN Amersfoort en bij het langsbrengen worden we geholpen door de medewerkers en vrienden van Stichting 1Samen1/Stadscafé en het burennetwerk Goeie Buren in de binnenstad.

Zo doet iedereen z'n uiterste best om er toch een mooie Kerst van te maken; we wensen u gezegende dagen en een goed uiteinde toe !

Met vriendelijke groet,

Jan-Willem Aalderink &
Emil Scheerder
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring