logo Seminarie

Financieel

Woonservicekosten
Maandelijks betaalt u een vast bedrag voor de huur en uw servicekosten. De huurtarieven verschillen per appartement en zijn afhankelijk van de grote van het appartement.

Onder de servicekosten valt het volgende: servicekosten
Voor vragen over de bedragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Zorgkosten
Uw zorg wordt ingezet via de WLZ (Wet Langdurige Zorg) op basis van een PGB (Persoons Gebonden Budget). Bij een PGB betaalt u de zorg vanuit een budget dat u ontvangt van het zorgkantoor.

Om de zorg vergoed te krijgen, heeft u een zorgindicatie nodig. Het kan zijn dat u, op het moment dat u heeft besloten in Het Seminarie te willen wonen, nog geen geldige zorgindicatie heeft. De indicatie vraagt u aan bij het CIZ (Centraal Indicatiecentrum Zorg). Iedere zorgindicatie staat voor een zorgzwaarte met een gemiddeld aantal uren zorg per week. Met een indicatie kunt u een Persoonsgebonden Budget aanvragen bij het Zorgkantoor, waaruit u de zorgkosten kunt financieren. De totale aanvraagprocedure (indicatie + PGB) kan maximaal 23 weken duren.

Het Seminarie kan u helpen bij uw indicatie- en uw PGB-aanvraag. Komt u nog niet in aanmerking voor de benodigde indicatie om in Het Seminarie te wonen dan kunt u het besluit nemen om het verschil in kosten voor de betaalde in te zetten uren voor zorg (indicatie) en de niet-betaalde in te zetten uren voor zorg voor eigen rekening te nemen. Krijgt u wel de juiste indicatie maar gaat die in op een later tijdstip dan dat u binnen Het Seminarie bent komen wonen dan wordt het verschil in kosten voor de ingezette uren voor zorg, over die periode apart in rekening gebracht. Het risico hiervoor draagt u als zorgvrager en -ontvanger.

Werken bij

Onze cliƫnten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2023 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring