logo Seminarie

Het Seminarie 300 jaar

In 2025 bestaat Het Oud Katholieke Seminarie 300 jaar als opleidingsinstituut en voor die gelegenheid werkt oud-docent Prof. Jan Hallebeek aan een jubileumboek. Vorige week gaf hij een 'sneak peak' over het dagelijkse leven in vroeger jaren, tijdens een lezing in de Living.

lezing


Het is bijzonder om te horen hoe humanisten (12-18 jaar) en studenten (18-25 jaar) door de eeuwen heen hebben gewerkt en geleefd in Het Seminarie op de Muurhuizen. Prof. Kallebeek behandelde het dagritme van beide groepen en liet zien hoe het terrein vroeger werd gebruikt. Zo heette onze buitentuin vroeger "de Plaats" omdat het een plek was waar de jongeren vroeger 'speelden'. We leerden dat er vroeger heel fanatiek werd geturnd en gehonkbald maar er werd ook cricket gespeeld op de Plaats.

Onze buitentuin heette vroeger 'de Herentuin' omdat deze is gelegen achter het Herenhuis waar de docenten vroeger woonden. In vroegertijd kwam het merendeel van de Oud-Katholieke docenten uit Frankrijk dus er werd veelal frans gesproken in Het Seminarie.

Het was een leerzame ochtend en Prof. Hallebeek zal ons volgend jaar opnieuw bezoeken, dan met een lezing over de rol van Het Seminarie in de tweede wereldoorlog.

Een groot deel van het vertoonde beeldmateriaal is nog onder embargo, maar we mogen een paar dia's delen:

presentatie
 
bibliotheek
  
tuin
Delen?

Werken bij

Onze cliƫnten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2023 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring