Corona update: Bezoekbeperking

Afgelopen maandag heeft premier Rutte weer strengere maatregelen afgekondigd. De kern van zijn boodschap was dat, als we ons nu niet houden aan de anderhalve meter afstand, een hele goede (hand)hygiëne en het aantal sociale contacten niet weten te beperken, we de tweede 'coronagolf' zeker niet zullen kunnen keren.

Aangezien de incidentiecijfers in onze regio verder oplopen en er op meerdere verpleeghuislocaties weer bewoners besmet zijn geraakt, zien we ons genoodzaakt om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. We zetten alles op alles om een introductie van het virus te voorkomen zonder Het Seminarie opnieuw te moeten sluiten.

  • Om het risico op besmetting in Het Seminarie te verminderen doen we een dringend beroep op bewoners en families om het bezoek voorlopig te beperken tot twee vaste mantelzorgers per bewoner;
  • De mantelzorgers kunnen meerdere keren per week op bezoek komen, gebruik makend van het online reserveringssysteem;
  • Maximaal twee bezoekers per keer, mits de tweede bezoeker uit het zelfde huishouden komt en geen schoolgaande leeftijd heeft;
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht;
  • U mag een bewoner meenemen naar buiten, maar laat hem/haar dan ook een mondkapje dragen en vermijd drukke plaatsen en binnenruimtes zoals winkels en horeca;
  • Het ophalen van een bewoner voor een bezoek elders is voorlopig niet toegestaan; Medische bezoeken graag in overleg met ondergetekende.
  • Blijf tijdens het bezoek in het appartement van de bewoner, ga niet door het huis wandelen als dit niet noodzakelijk is. U kunt de oudste van dienst bereiken door te bellen naar tel. 033-3320233.
  • Wij verzoeken de vaste mantelzorgers om zich 'sociaal te onthouden' in de privé-situatie;
  • Neem de richtlijnen van het RIVM in acht; zorg voor de 1,5 meter afstand; blijf thuis bij klachten en laat u eerst testen.
  • Bent u, of iemand uit uw gezin op vakantie geweest in een oranje of rood land, blijf 10 dagen thuis en kom niet op bezoek! Voor de Nederlandse veiligheidsregio's die zijn ingeschaald op niveau 'Ernstig' geldt de richtlijn om geen niet-noodzakelijke reizen te ondernemen buiten de regio.

Tijdsduur maatregelen
Bovenstaande maatregelen gaan per direct in en gelden tot het coronavirus weer onder controle is in onze regio.

De link met de bezoekagenda voor mantelzorgers zal verzonden worden aan de eerste contactpersonen van onze bewoners.

Hopelijk blijven we hiermee het coronavirus de baas, ik reken daarbij op uw medewerking. Mochten er nog vragen en/of bezwaren zijn, aarzel niet om contact op te nemen. We gaan graag met u in gesprek !

T: 06 4660 8041
E: jandekievid@hetseminarie.nl
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring