Corona update: Mondkapje verplicht

In verband met het oplopend aantal besmettingen in de veiligheidsregio Utrecht hebben alle zorgorganisaties gisteren een brief ontvangen van de GGD-Utrecht. Onze regio is 'opgeschaald' van het niveau Waakzaam naar Zorgelijk en zorgverleners wordt geadviseerd om preventief Persoonlijke Beschermingsmaterialen (PBM) te gaan inzetten om de introductie van het coronavirus te voorkomen.

Hoewel het gebruik van neusmondmaskers beslist niet bijdraagt aan de huiselijke sfeer in Het Seminarie, hebben we toch besloten om het advies van de GGD op te volgen. We zetten graag alles in om ook tijdens een tweede golf het virus buiten de deur te houden en het preventief gebruik van beschermingsmaatregelen is mede bedoeld om bezoek en sociaal contact voor onze bewoners mogelijk te houden.
 

Maatregelen voor medewerkers en vrijwilligers


Vanaf morgen, 25 september, is het gebruik van medische neusmondmaskers verplicht voor zorgpersoneel en vrijwilligers die binnen 1,5 meter van onze bewoners werken. Dat betekent dat er neusmondmaskers gedragen worden tijdens de persoonlijke zorg van bewoners, tijdens (het serveren van) de maaltijden en tijdens recreatieve activiteiten.
De mondneusmaskers kunnen maximaal 3-4 uur aan één stuk gedragen worden. Bij de zorg voor meerdere cliënten achter elkaar hoeven de maskers niet na iedere client gewisseld te worden. Het is belangrijk tussentijds niet aan het gezicht of masker te zitten. Na het afnemen en weggooien, dienen de handen gedesinfecteerd te worden.
 

Maatregelen voor bezoekers


Bezoekers van Het Seminarie worden dringend verzocht om een niet-medisch mondkapje te gebruiken gedurende het hele bezoek. Uiteraard kunt u in het appartement van de bewoner een kopje koffie of thee nuttigen mits u het kopje daarna zelf even afwast, maar we vragen u het mondkapje zoveel mogelijk te dragen. De niet-medische mondkapjes (die ook gebruikt mogen worden in het Openbaar Vervoer) zijn volop verkrijgbaar, dus we rekenen er op dat u daar zelf zorg voor draagt.

N.B.: Het gebruik van een mondkapje legitimeert geen bezoek met klachten, dus als u last hebt van verkoudheid, hoesten, snotterigheid, keelpijn, grieperigheid en/of koorts: blijf thuis en laat u testen!

De huidige bezoekregeling wordt ongewijzigd voortgezet, maar wij verzoeken alle bezoekers om extra waakzaam te zijn tijdens sociale contacten in de privésfeer. Bezoekers uit risicogebieden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen adviseren we om zich zoveel mogelijk sociaal te onthouden in de privésituatie.

Neem verder alle hygiënerichtlijnen in acht:
  • Handen reinigen bij binnenkomst en vertrek
  • Niezen/hoesten in de holte van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden, niet knuffelen
  • Houd u aan de 1,5 meter afstand
  • Betreed geen gezamenlijke ruimtes zoals de Living

Duur inschalingsperiode


De huidige maatregelen die gepaard gaan met de inschaling naar niveau Zorgelijk gelden voor de duur van minimaal 6 weken (tot week 46), daarna zal de situatie in de regio opnieuw worden beoordeeld door de GGD en het advies voor preventief gebruik PBM gecontinueerd of aangepast worden.

T: 06 4660 8041
E: jandekievid@hetseminarie.nl
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring