Corona update: na de vaccinaties

Nu de vaccinatie van onze bewoners en medewerkers is afgerond kunnen we heel voorzichtig gaan versoepelen. Dat doen we stapsgewijs omdat onze vrijwilligers nog niet gevaccineerd zijn en moeten wachten op hun 'leeftijdsbeurt'. Ook zijn er veel mantelzorgers die nog geen oproep hebben gehad. Met het oog op de besmettelijkheid van de Britse variant en het feit dat gevaccineerden het virus mogelijk toch over kunnen dragen, zijn we nog steeds behoedzaam en blijven veel beschermingsmaatregelen van kracht.

Bezoekregeling


Voor de bezoekregeling volgen we de richtlijnen zoals deze zijn vastgelegd in de nieuwe Handreiking bezoek en contact. De bezoekregeling voor Het Semianrie ziet er als volgt uit m.i.v. 15 april a.s.:

  • In plaats van één bezoeker per dag wordt het weer mogelijk om twee bezoekers per dag te ontvangen;
  • We blijven een bezoek'bubble' hanteren, maar deze kan worden uitgebreid met de familieleden in de eerste lijn, zijnde kinderen, broers of zussen.
  • Overige familieleden, zoals kleinkinderen, neven en nichten en vrienden en kennissen kunnen gebruik blijven maken van het raambezoek, maar dat zal zoveel mogelijk plaatsvinden in de buitenlucht als het weer het toelaat;
  • Registratie vooraf blijft voorlopig nog gehandhaafd;
  • Alle hygiënemaatregelen (handalcohol etc.) blijven gehandhaafd;
  • De 1,5 meter afstand blijft van kracht;
  • Het dragen van een mondneuskapje blijf verplicht;
  • Bewoners mogen worden meegenomen naar buiten, maar niet per auto worden vervoerd (behoudens bezoeken aan huisarts of specialist);
  • De gemeenschappelijke ruimte (Living/kapel) is nog niet toegankelijk dus concerten vinden voorlopig plaats zonder bezoekers van buiten.

Vrijwilligers


Omdat onze vrijwlligers nog niet zijn gevaccineerd, blijven we een beperkte groep inzetten en deze zal niet eerder uitgebreid worden voordat iedereen zijn /haar vaccinatie heeft gehad

Externe dienstverleners


Onze kapper was al weer begonnen en vanaf 15 april kunnen andere dienstverleners zoals masseurs weer starten. De afspraken vinden altijd op de kamer van de bewoner plaats.

Voor het plannen van een bezoek of een belafspraak kunt u de volgende links gebruiken:

Familiebezoek eerste lijn

Raambezoeken voor familie tweede lijn, vrienden en kennissen

Beeldbellen, altijd leuk om te doen
Delen?

Werken bij

Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring