Corona update: Routekaart

Zowel landelijk als regionaal lijken de coronabesmettingen een tweede piek te bereiken en we zijn blij dat Het Seminarie nog steeds virusvrij is.

Op 13 oktober jl. publiceerde de Rijksoverheid de zogenaamde "Routekaart" met de coronamaatregelen per risiconiveau. De verschillende risiconiveaus hangen samen met de mate van verspreiding van het coronavirus, te onderscheiden in de niveaus Waakzaam, Zorgelijk, Ernstig en Zeer Ernstig.

Voor verpleeghuizen hangt deze 'escalatieladder' samen met de situatie op de locatie. In ons geval is de veiligheidsregio Utrecht per 13 oktober jl. opgeschaald naar risiconiveau Zeer Ernstig en sindsdien zijn de lokale incidentiecijfers nog verder opgelopen (Amersfoort telde 741 positieve tests /100.000 inwoners in de afgelopen week).

Dat betekent dat we de voorzorgsmaatregelen die we per 5 oktober jl. hebben genomen voorlopig ongewijzigd zullen voortzetten tot we terug zijn op niveau "Waakzaam". Voor een compleet overzicht van maatregelen hebben we onderstaande routekaart voor Het Seminarie gemaakt:

Routekaart Het Seminarie
 

Mogelijkheden voor contactMomenteel is de groep van vaste bezoekers teruggebracht tot een beperkte groep mantelzorgers en geestelijke verzorgers. Voor de familieleden en vrienden die voorlopig niet op bezoek kunnen komen zijn er diverse alternatieve mogelijkheden voor contact:

  • Kaartjes en brieven zijn natuurlijk altijd welkom, iedereen vindt het leuk om post te ontvangen! Stuur het naar Muurhuizen 102, 3811 EL Amersfoort.
  • Als de bewoner dat op prijs stelt, is er een mogelijkheid om te 'beeldbellen'. Maak daarvoor een afspraak en dan nemen we telefonisch contact met u op.
  • Ook is het mogelijk om elkaar een keer 'live' te ontmoeten, daarvoor kunt u een afspraak maken achter glas, een z.g. raambezoek.

Als u een afspraak maakt, gaan we er van uit dat u dat van te voren telefonisch heeft afgestemd met onze bewoner. Desgewenst kunnen we hem/haar nog even herinneren als het zover is.

 


We maken er een mooie en gezellige tijd van!Ondanks dat het best een onzekere tijd is, hebben we er vertrouwen in dat we - met de uiterste inzet van iedereen - het coronavirus ook tijdens deze tweede golf buiten de deur kunnen houden.

Daarbij is er veel aandacht voor het welzijn van onze bewoners en gaan alle activiteiten - zij het in aangepaste vorm - door. Zo staan er diverse concerten gepland en organiseren we tal van creatieve, sportieve en gezellige momenten in onze Living. U kunt het dagelijkse leven in Het Seminarie volgen via Facebook en Instagram.

Afspraak maken raambezoek

Afspraak maken beeldbellen
Delen?
Onze cliƫnten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring