Corona update: Verruiming bezoekregeling

Vanaf 15 juni is het voor onze bewoners mogelijk om, naast de vaste mantelzorger, een tweede mantelzorger te ontvangen. Voor deze tweede mantelzorger gelden dezelfde regels:

  • Kinderen onder de 16 jaar en huisdieren worden niet toegelaten;
  • Het extra bezoek vindt voorlopig eens per week plaats en duurt maximaal één uur; in totaal kan elke bewoner dus twee maal een uur bezoek ontvangen per week.
  • De bezoeker is gezond en klachtenvrij;
  • De bezoeker houdt zich strikt aan de RIVM-richtlijnen zoals die vooraf worden toegezonden;
  • De bezoeker bewaakt zelf de 1,5 meter afstand ten opzichte van personeel en bewoners. Dit geldt ook voor degene die u bezoekt.
  • De bezoeker start in de centrale hal om de handen te desinfecteren met handalcohol; de lichaamstemperatuur te meten en een gezondheidschecklist in te vullen.

Het is mogelijk om met max. twee personen tegelijk op bezoek te komen, mits de meekomende bezoeker uit het huishouden van de (eerste of tweede) mantelzorger komt. Onaangekondigd bezoek is nog steeds niet toegestaan en afspraken moeten vooraf gemaakt worden met onze online bezoekplanner.

Voor andere familieleden en vrienden blijven de raambezoeken (in de Stad van Cahen) mogelijk op doordeweekse dagen.

De bezoeken kunnen in principe plaatsvinden in het appartement van de bewoner, mits daar de 1,5 meter in acht wordt genomen. Bij mooi weer is het ook mogelijk om in de tuin te zitten (op afstand van andere bewoners) of om samen een wandeling te maken in de buurt. Daarbij dienen drukke plaatsen (winkels, winkelstraten en horecapleinen) te worden vermeden. Voor mantelzorgers die een rolstoel moeten duwen is het dragen van een mondkapje verplicht. Deze is eenmalig verkrijgbaar bij binnenkomst en is herbruikbaar: het mondkapje kan thuis worden gewassen en opnieuw gebruikt worden bij een volgend bezoek.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht ? Mail dan naar jandekievid@hetseminarie.nl.
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring