Verhaal van Almaz

Almaz Behabelom is 31 jaar geleden geboren in Eritrea, getrouwd en moeder van drie meisjes van 10, 8 en 2 jaar. Zij heeft haar taalstage bij Het Seminarie gedaan en is nu in opleiding tot Helpende.

Vertel eens iets over je jeugd?  
We woonden in een kleine stad Adikeyh. We woonden met vader, moeder en 6 kinderen in een klein huis. Mijn vader was ondernemer en had in de stad een bedrijfje waar men kon kaarten en dobbelen. Mijn moeder paste thuis op de kinderen.

Hoe ging het thuis in Eritrea met je eigen gezin?
Mijn man zat vanaf zijn 16e jaar in het leger en kwam in moeilijke situaties terecht. Daarbij kwam dat hij in periodes van 2 a 3 jaar van huis was met nauwelijks verlof.

Hoe ging het met de reis naar Nederland?
Mijn man ging eerst en alleen. Na een lange en zware reis o.a. door heel Soedan is hij met een klein bootje naar Italië gevaren. Wij zijn later, in het kader van gezinshereniging, met het vliegtuig hem nagereisd.  Dat was voor mij en de kinderen best eng zo’n eerste keer met het vliegtuig. Doordat hij mij vaak vertelde door de telefoon hoe Nederland was, verbaasde ik me niet toen ik Schiphol zag. Nederland is fijn en die vrijheid…………

Wat vind je van Nederland sinds je in 2016 hierheen kwam?
De mensen zijn hier erg aardig, de kinderen krijgen hier veel beter onderwijs en de vrijheid voelt zo fijn. Het weer is wel wennen voor mij. Wat ik ook heel prettig vind is dat men in Nederland heel punctueel met tijd is. In Eritrea wist je het nooit wanneer iemand kwam.

Wat vind je van het Seminarie?
Ik ben heel blij en dankbaar dat ik hier kan werken. Ik leer hier veel en mijn collega’s zijn vriendelijk. Ik werk nu 2 dagen per week in de living van Het Seminarie en ga 3 dagen naar school. Ik doe de entree opleiding bij MBO Amersfoort. Heel graag zou ik na school bij Het Seminarie werken.


Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring