Mantelzorg

Ook voor de mensen die in een woonzorgvoorziening wonen, blijft mantelzorg belangrijk. Voorafgaand aan uw verhuizing zijn naasten meer of minder intensief bij u betrokken geweest. Deze betrokkenheid wilt en kunt u niet missen. Het is onderdeel van uw en hun leven. Wat wel kan veranderen is de intensiteit van ondersteuning door mantelzorgers. Het team van Het Seminarie neemt immers een gedeelte van de zorg, welzijn en begeleiding over.

Verwachtingen managen
Belangrijk is om duidelijk naar elkaar te zijn door goede informatie en overleg, wat u en uw mantelzorgers van Het Seminarie mogen verwachten en andersom. De relatie met uw direct betrokkenen zal een nieuwe passende vorm gaan vinden.  Er ontstaat ruimte om op een meer ontspannen manier in te spelen op uw vragen, noden en wensen. Te kiezen om juist leuke dingen met elkaar te ondernemen. De vaak ook emotionele belasting wat meer te ontzien, nu dit kan. Met elkaar wordt afgesproken op welke manier mantelzorgers betrokken blijven.De betrokkenheid kan naast de zorg op diverse terreinen liggen.

Het Steunpunt Mantelzorg bij Indebuurt033 (www.indebuurt033.nl) biedt veel informatie en daadwerkelijke steun op mantelzorggebied.

Respijt zorg (voorzieningen)
Het Seminarie biedt veilige en verantwoorde ruimte voor incidentele of structurele respijtzorg door de aanwezige hotelfunctie en de inzet van een professioneel team. Wanneer u thuis intensieve mantelzorg verleent en u bijvoorbeeld zelf even tijd nodig heeft om nieuwe energie op te doen dan kan degene voor wie u de mantelzorg verleent voor een afgesproken periode in Het Seminarie logeren. We nodigen u uit voor een gesprek om te zien en ervaren of  Het Seminarie voor u en degene die u aan onze zorgen toevertrouwt een passende omgeving biedt.  Ook voor regelmatig logies, bestaat de mogelijkheid.
Delen?
Onze cliƫnten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring