Collegereeks Psychologie - Buurtkamer

Wanneer

12 april 2023

De Buurtkamer-activiteiten worden geprogrammeerd voor buurtgenoten in de Binnenstad en de bewoners van Het Seminarie zijn van harte welkom om daarbij aan te sluiten. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan verzorgt dit voorjaar weer een mooie collegreeks, deze keer in de studierichting Psychologie.

Collegereeks "Is de Psyche logisch?"


In de collegereeks Psychologie vertelt studentdocent Jan Thomas Peters u graag meer over zijn passie! Wist u bijvoorbeeld dat er in de taal van bepaalde Inuit stammen in het poolgebied geen woord bestaat voor woede, en dat deze mensen de emotie ‘woede’ ook amper lijken te uiten? In deze vier colleges laat Jan Thomas laat zijn passie voor psychologie, neurologie, gedrag en cultuur samen komen. Zo ontdekt u leuke weetjes uit de psychologie, maar leert u ook meer over hoe het reguleren van emoties werkt, hoe men het beste om kan gaan met stress en angst en hoe taal en psychologie elkaar beïnvloeden. Deze colleges geven u meer inzicht in zowel uw eigen psyche, als die van uw medemens.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
  • College 1: Psychologie & Taal
  • College 2: Angst, Stress & Emotie
  • College 3: De Big-5 Persoonlijkheidskenmerken
  • College 4: Psycholinguïstiek


Over de studentdocentStudentdocent Jan Thomas is 27 jaar en studeert Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft de keuze gemaakt om voor stichting OGJG een reeks colleges te ontwerpen omdat hij vindt dat inzicht in de psychologie iets is wat iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, ten goede kan komen in het leven. Jan Thomas heeft verder ook een passie voor cultuur en taal, waar de colleges ook op in zullen spelen binnen de besproken thema’s.

Collegedata: 22, 29 maart, 5 april en 12 april 2023
Aanvang: 11.00 - 12.00 uur
Locatie: Auditorium in de Stad van Cahen
Kosten: € 20,00 per persoon, € 35,00 als u ook een lunchplankje reserveert
Delen?

Aanmelden Collegereeks Psychologie

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring