Documentaire Glas - Buurtkamer

Wanneer

11 mei 2022

In december 2020 zijn we - met het vertonen van de film Alleman - gestart met een reeks klassiekers van cineast Bert Haanstra. Buurtgenoot en filmfan Hilbert-Jan pakt de reeks weer op en vertoont op 11 mei a.s. twee korte films van Haanstra over het maken van glas, waarbij hij een inleiding zal geven over  de totstandkoming van beide films.

glas


Glas (1958)


Glas is is de eerste Nederlandse film die een Oscar won. De film kwam uit in 1958 en is in kleur.
Glas werd gemaakt naar aanleiding van een voorlichtingsfilm die Bert Haanstra had gemaakt voor een glasfabriek. Bij het maken van deze voorlichtingsfilm, "Over glas gesproken", werd Haanstra ertoe geïnspireerd om voor zichzelf een korte film te maken over het productieproces van glas.

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 25 en de toegang is gratis. De film wordt vertoond in het Auditorium van de Stad van Cahen (Muurhuizen 104) en start om 11.00 uur. Voorafgaand bent u welkom om een kopje koffie te komen drinken in de Buurtkamer aan de Appelmarkt 17. Aansluitend is het mogelijk om een lunchplankje aldaar te gebruiken à € 5,00. Reserveren graag via de website van onze Buurtkamer:

Reserveren documentaire Glas
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring