Duo Blaeu - Seminarie Klassiek

Wanneer

15 februari 2022

In verband met de oplopende Coronacijfers zijn de concerten niet toegankelijk voor bezoek.

Duo Blaeu speelt Beethoven, Brahms en Prokofiev

Duo Blaeu (Feyona van Iersel, viool en Martijn Smits, piano) speelt op 16 februari in Het Seminarie te Amersfoort een lunchconcert. Op het programma staan de Frühlingssonate van Beethoven, de 2e vioolsonate van Brahms en Cinq Mélodies van Prokofiev. Feyona van Iersel begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen van haar moeder. Zij studeerde viool aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht bij Lex Korff de Gidts en aan het
Conservatorium van Amsterdam bij Else Krieg en Istvan Párkányï. Feyona remplaceert regelmatig bij gerenommeerde orkesten in Nederland, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Feyona van Iersel is een fervent kamermusicus: zij won met een klarinetkwintet de concertserie ‘Het Debuut’. Feyona heeft een bloeiende lespraktijk in Amsterdam.

Martijn Smits studeerde piano bij Arthur Hartong aan het conservatorium van Arnhem en bij Willem Brons aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam, waar hij zijn uitvoerend musicus examen behaalde. Tegelijkertijd met zijn pianostudie studeerde Martijn geneeskunde in Nijmegen en Amsterdam. Martijn is actief als concertpianist in binnen- en buitenland en speelde met diverse orkesten soloconcerten van oa. Beethoven, Mozart, Brahms, Chopin en Rachmaninov. Naast het solospel legt hij zich toe op de kamermuziek en begeleiding. Martijn Smits werkt als huisarts in Amsterdam.

Feyona van Iersel en Martijn Smits spelen al jaren samen in verschillende samenstellingen. Zo traden zij met hun trio Martinot (met celliste Christina Kellenberger) op in het Concertgebouw te Amsterdam en waren ze te gast bij het radioprogramma ‘Kunststof’ op radio 1 en het programma ‘Opium’ op radio 4. Feyona en Martijn werken graag samen met andere kunstenaars. Zij maakten oa. programma’s met de kleinkunstzangeres Mylou Frencken, zandtekenares Gerrie Hondius en autonoom dansend kunstenaar Sophia Maria Kienhuis.
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring