Duo ’t Hart-Juarez - Seminarie Klassiek

Wanneer

12 maart 2024

Kosten

€ 6,00
Iedere veertien dagen verzorgen professionele top-musici een koffieconcert om 11.00 uur met klassieke werken in de Sint Willibrorduskapel voor bewoners, familie, vrienden en buurtgenoten. U bent van harte welkom !

De veelzijdige violiste Ruña ‘t Hart (1992) maakt indruk door haar kwaliteiten als soliste en als warm pleitbezorgster van de kamermuziek. Haar muzikale interesse beslaat een breed gebied, uiteenlopend van barok tot hedendaagse muziek. In december 2016 ontving zij in het Concertgebouw de prestigieuze vioolbeurs van het Kersjes Fonds, een belangrijke prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een jong viooltalent in Nederland. Het Kersjes Fonds roemt in het juryrapport “het gloedvolle, intense spel met een persoonlijk verhaal” van Ruña en noemt haar “een (groei)diamantje dat van binnenuit straalt en muzikaal oplicht.”

Ruña begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Ze begon met vioollessen bij haar moeder Maria 't Hart. Vanaf haar tiende studeerde ze bij de bekende viooldocente Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2011 begon Ruña haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Ze behaalde haar masterdiploma in
september 2018 cum laude. Tijdens haar studie volgde zij tevens lessen van Shunske Sato, zowel op moderne als op barokviool. Ruña speelt kamermuziek concerten in binnen- en buitenland in verschillende formaties.
Ze is lid van het Marigold Piano Quartet, met wie ze in 2021 de eerste prijs won van het Luigi Boccherini concours tijdens het Virtuoso en Belcanto Festival in Lucca, Italië. Daarnaast waren ze in 2023 finalist tijdens de Royal Overseas League in Londen, Engeland.

Julian Juarez (2001) groeide op in Buenos Aires, Argentinië. Tijdens zijn jeugd werd hij omringd door verschillende muziekstijlen zoals tango, klassieke muziek, jazz, rock en Argentijnse folklore. Zijn vader, gitarist Horacio Juarez, gaf hem op driejarige leeftijd zijn eerste muzieklessen. De jaren daaropvolgend bleef hij zich verder ontwikkelen tot hij deel kon uitmaken van verschillende ensembles waarin hij optrad als percussionist en gitarist. Met deze ensembles speelde hij in de meest iconische zalen van Buenos Aires zoals het Teatro Colonial, Xirgu UNTREF en Caras y Caretas.

U kunt vanaf 10.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie. De entreekosten à € 6,00 graag contactloos/pinnen bij binnenkomst. Het concert start om 11.00 uur, u kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.
Delen?

Seminarie Klassiek 12 maart 2024

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring