Greetje Kauffeld & Lex Jaspers - Seminarie The Legend

Wanneer

2 oktober 2022

Kosten

€ 15,00
Na Karin Bloemen hebben we wederom een bekende artiest bereid gevonden om in Het Seminarie te komen optreden. Deze keer is dat zangeres en Edison-winnaar Greetje Kauffeld onder begeleiding van jazzpianist Lex Jasper.

Greetje Kauffeld (1939)  leerde zingen door als tiener hele dagen mee te zingen met platen van Doris Day en Frank Sinatra. Ze startte haar carrière als soliste bij The Skymasters in 1957. Al snel werd ze ook buiten de landsgrenzen bekend. Vanaf 1962 woonde ze een poosje in Duitsland waar ze veel optrad in tv- en radioshows van de Süddeutscher Rundfunk.
In 1961 deed ze voor Nederland mee aan het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Wat een dag'. Het leverde haar dat jaar een 10e plaats op.
In 1968 werkte ze in Las Vegas en in Los Angeles en was daar samen met jazzsterren als Ray Brown en Herb Ellis coast to coast te zien in de televisieshows van Joey Bishop.
In haar lange carrière werkte ze samen met veel grote artiesten. Onder andere met:  Thad Jones, Toots Thielemans, het Metropole Orkest, Sten Getz, Jerry van Rooijen, Rogier van Otterloo, Phil Woods, Rob Pronk, Catarina Valente, Niels Henning, Jiggs Whigham, Peter Niewerf, Jan Menu, Ruud Brink, Harry Verbeke, Udo Jurgens, Paul Kuhn, Kurt Edelhart, Ack van Rooijen…………..
In 1999 werd Greetje Kauffeld onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
In november 2014 kreeg ze de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal


Lex Jasper (1949) is een Nederlandse jazz-pianist, componist, arrangeur en dirigent. Hij werd vaste pianist van het VARA Dansorkest en het KRO Huisorkest, en speelde en dirigeerde regelmatig het Metropole Orkest. In het jazzprogramma TROS Sesjun begeleidde hij op verzoek van presentator Cees Schrama grote Amerikaanse jazzmusici.
Midden jaren 70 werd Jasper de vaste begeleider en muzikaal leider van cabaretier Paul van Vliet. Nadien werd hij een internationaal veelgevraagd pianist, dirigent en arrangeur die in totaal zo'n 800 arrangementen schreef.
Eind jaren 70 ondernam hij tournees met Toots Thielemans en Stephane Grappelli. Hij werkte o.a. met Joe Pass, Herb Geller, Bobby Shew, Clark Terry, Phil Woods, Bob Brookmeyer en John Clayton.
Ook werd Jasper een begeleider van vocalisten als Cleo Laine, Ernestine Anderson, Greetje Kauffeld, Marjorie Barnes en Mark Murphy. In Koninklijk Theater Carre speelde hij in 1995 met Shirley Bassey.
Bij gelegenheid van zijn 70ste verjaardag werd Lex Jasper in maart 2019 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Het concert is toegankelijk voor zowel bewoners als familieleden à € 15,00 per persoon. Vanwege het beperkte aantal plaatsen kunt u een plaats reserveren middels het aanmeldformulier. Betaling kan op rekening of contactloos bij aanvang van het concert.

2 oktober 2022, u kunt binnenlopen vanaf 14.30 uur, het concert start om 15.00 uur.Bekijk hier Route 66 door Greetje Kauffeld
Delen?

Aanmelden concert 2 oktober a.s.

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring