Het Sefardische lied - Thee Matinee

Wanneer

29 augustus 2021

Jorge Andrés Martina werd in 1963 geboren als telg van een zeer muzikaal Antilliaans-Colombiaans geslacht. Terwijl zijn broers en zussen kozen voor piano en gitaar raakte Jorge Martina meer en meer geïnspireerd om zijn stem als instrument te gebruiken. Al snel bleek dat hij een bijzondere gave had en hij ontpopte zich als een zanger met een warme en volle tenorstem. Alhoewel Hij koos voor een carrière in het bedrijfsleven, ligt zijn passie toch vooral in de muziek. Jorge Martina is een veelgevraagd solist voor onder andere de Misa Criolla van Ariël Ramirez. Daarnaast heeft hij door de jaren heen een zeer breed liederenrepertoire opgebouwd in samenwerking met verschillende bekende musici uit binnen- en buitenland.

Arent en Joost Storm zijn broers en handige multi-instrumentalisten. Samen hebben ze in diverse bezettingen een ruime ervaring in allerhande soorten wereldmuziek. Voor Arent is dit naast vormen van lichte muziek en jazz het vertrouwde muzikale biotoop. Joost komt meer uit de wereld van de klassieke muziek, maar is in zoveel andere muziekwerelden bezig geweest dat dit ondertussen niet meer zo stellig gezegd kan worden. Voor deze gelegenheid nemen ze een halve muziekwinkel mee; een viool, een gitaar, een knoppenaccordeon, een cello, een bandola, een blokfluit en een Darbuca.

Arent, Jorge en Joost


Arent, Joost en Jorge hebben binnen de muziek als gemene deler dat ze graag op avontuur gaan. Ditmaal hebben ze samen gekozen voor een avontuur binnen de Sefardische muziekcultuur. De Sefardische liederen gaan over het Joodse leven van alle dag. Het zijn geboorte- en wiegeliederen, liefdesliederen, bruiloftsliederen, klaagliederen, wereldse en religieuze liederen die worden gezongen en gespeeld. Sefardische muziek is een overkoepelende term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de muziek van de Sefardische joodse gemeenschap. Sefardische joden hebben een divers repertoire waarvan de oorsprong zich voornamelijk concentreert rond het Middellandse- Zeegebied. In de seculiere traditie wordt meestal gezongen in oude dialecten van het Joods-Spaans.

Zondag 29 augustus 2021 om 15.00 uur


Reserveer S.V.P. een plaatsje vanwege het beperkt aantal mogelijke bezoekers i.v.m. corona.

Reserveren
Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring