Jascha Albracht - Seminarie Klassiek

Wanneer

2 januari 2024

Kosten

€6,00
Iedere veertien dagen verzorgen professionele top-musici een koffieconcert om 11.00 uur met klassieke werken in de Sint Willibrorduskapel voor bewoners, familie, vrienden en buurtgenoten. U bent van harte welkom !

Jascha Albracht studeerde cello en piano aan het conservatorium van Maastricht bij Alexander Petrasch (cello) en Joop Celis (piano). Op de cello bekwaamde hij zich in diverse speelstijlen, van barok tot populaire muziek. Zo was hij aanvoerder bij projecten in onder andere Guido’s Orchestra (popmuziek), het Nationaal Jeugd Orkest (met barokmuziek) en het ensemble van Pablo Ziegler (tango) Hij speelde enige jaren in het opera-orkest van Aachen, Duitsland, en hield zich samen met pianiste Laura de Lange een decennium intensief bezig met Nederlandse muziek van de componistenfamilie De Lange.

Als pianist hield hij zich in zijn studietijd intensief bezig met Liszt. Hij speelde een aantal pas ontdekte werken en won een prijs voor het voltooien van een van Liszt’s manuscripten. Uiteindelijk maakte Jascha van de cello definitief zijn beroep, maar de piano bleef een grote liefde, waarbij hij met name de klankschoonheid van het instrument tracht de ontrafelen. In 2007 kreeg Jascha een aanstelling als vaste cellist in het Metropole Orkest, in welke hoedanigheid hij inmiddels met talloze wereldberoemde jazz- en popmusici het podium deelde. Daarnaast concerteerde 30 jaar lang veelvuldig in pianotrio bezetting met zijn zus Cindy en zijn vader Joop. In 2020 richtte Jascha samen met de 3 andere cellisten van het Metropole Orkest de ‘Metrocelli’ op. Een cellokwartet dat alle stijlen speelt en alle mogelijkheden van het instrument laat horen met eigen arrangementen en composities. Met dit kwartet traden ze de afgelopen jaren veelvuldig op in concertzalen, theaters en festivals.

Als solist trad hij diverse malen op, onder andere met het Nederlands Promenade Orkest en het Philips Symfonie Orkest. Hij speelde onder meer de celloconcerten van Dvorak, Saint-Saëns, Elgar, Vivaldi, het Tripelconcert van Beethoven en de Rococovariaties van Tsjaikowsky. Daarnaast soleerde Jascha ook verscheidene malen in het celloconcert van Friedrich Gulda, zowel op gewone akoestische als op elektrische cello. Jascha speelt op een cello van de Bossche Vioolbouwer Jan Willem Paardekooper, voor hem gebouwd in 2006.

U kunt vanaf 10.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie. De entreekosten à € 6,00 graag contactloos/pinnen bij binnenkomst. Het concert start om 11.00 uur, u kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.
Delen?

Seminarie Klassiek 2 januari 2024

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring