Zingende Zielen - Zomerconcert

Wanneer

6 augustus 2021

Kosten

Vrijwillige bijdrage

Over dit concertSopraan Charlotte Houberg en cellist Joachim Eijlander willen tijdens het concert ‘Zingende Zielen’ de pure klanken van de stem en de cello verenigen en hiermee de luisteraar buiten, in een natuurlijke omgeving, laten genieten van de combinatie van ijle sopraanklanken en diepe donkere basresonans.  
Bekend en onbekend werk uit het klassieke repertoire zijn gekozen of herschreven voor stem en cello.
Met een instrument wat je altijd bij je hebt (de stem) plus instrument dat je altijd overal mee naartoe kan nemen en die oorspronkelijk is ontworpen om het mensenlichaam na te bootsen (de cello), is de flexibiliteit, mobiliteit en eenheid gewaarborgd. Steeds op verschillende plekken in de buitenlucht zal het duo de muziek dicht bij de mensen brengen en ze een korte oase van rust meegeven.
Bijzondere muziek van Tavener (Akhmatova songs), bekende melodieen van Bach, Gounod en Vivaldi, en melancholische muziek van Massenet zijn te horen.
Deze optredens zijn mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten ‘Balkonscenes’.

Over de musiciCharlotte is een veelgevraagde zangeres en heeft oa bij de Nederlandse Opera & Ballet, het Rotterdams Philharmonisch Orkest gezongen en Holland Opera gesoleerd. Daarnaast  is ze veelgevraagd solist in oratoria en gaf liedrecitals in oa het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Ze was te zien bij de tvprogramma’s de Tiende van Tijl en Proefkonijnen en te horen op NPO Radio 4.  
Joachim Eijlander  treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij bracht diverse albums uit: Bach suites (2015), Sequentia (2017) en Dark Fire (2020). Alle albums uiterst lovende reacties van de internationale pers, Joachim richtte in 2000 het Rubens kwartet op en speelde tot 2015 in dit internationaal prijswinnend ensemble.

Datum: 6 augustus om 11.00 uur
Kosten: vrijwillig bijdrage

Reserveren


Delen?
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring