Documentaire "Sporen van Indië" - Buurtkamer

Wanneer

27 september 2023

Kosten

Kosteloos
Buurtgenoot Hilbert-Jan is een echte filmgek en vertoont regelmatig films aan bewoners en buurtgenoten van Het Seminarie. Op 27 september om 11.00u staat er een bijzondere "Amersfoortse" documentaire op het programma van Hans Goedkoop: Sporen van Indië.

Op straat, in huis, zelfs in de huid van mensen om ons heen. Overal vind je de Indische sporen van een geschiedenis die Nederland voorgoed veranderde. Over die vier eeuwen van verwevenheid tussen Indië en Nederland maakte historicus en presentator Hans Goedkoop, zelf ook van Indische komaf, deze filmische documentaire.

Producent Reda van der Putten werkte twee jaar aan het vooronderzoek. Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische en koloniale invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo's, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

"Hans Goedkoop is de ideale leraar Geschiedenis. (...) Er wordt niets goed gepraat, er wordt ook zeker niet nostalgisch gedaan, maar de documentaire is opvallend rustig van toon. Dat is in het tegenwoordig zo verhitte kolonialismedebat ook wel eens aangenaam.'' (Het Parool, 23 maart)

Goedkoop wandelt door de straten en stegen van Amersfoort en bezoekt onder andere Toko Tjin. Door middel van archiefmateriaal en een gedreven verteller krijgt onze stad een nieuw gezicht, en worden de diepe groeven van Indië achter de façade van Amersfoort onthuld.

Bekijk hier de trailer

De film wordt in besloten kring vertoond en is gratis toegankelijk voor familieleden, buurtgenoten en vrienden van Het Seminarie.  U bent van harte welkom als zij zich even aanmeldt via onderstaand formulier.

27 september 2023. aanvang 11.00 uur


Delen?

Aanmelden

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring