Duo Kramer-van der Ent - Seminarie Klassiek

Wanneer

9 april 2024

Kosten

€ 6,00
Iedere veertien dagen verzorgen professionele top-musici een koffieconcert om 11.00 uur met klassieke werken in de Sint Willibrorduskapel voor bewoners, familie, vrienden en buurtgenoten. U bent van harte welkom !

Daniël Kramer rondde zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam af met onderscheiding bij docent Håkon AustbØ. Verder hebben ontmoetingen met bv. Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer (lessen in Parijs 1998-2003) hem gevormd. Als kamermusicus werkt hij samen met: Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Nobuko Imai en Charles Neidich. Tevens is hij regelmatig te horen met o.a. het The Hague String Trio, het Ruysdael kwartet, het Cong kwartet en anderen. Ook mocht hij soleren met o.a. Het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös, Insomnio, het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Werner Herbers en het njo o.l.v. Reinbert de Leeuw. Daniel is ook werkzaam als repetitor. In die hoedanigheid werkte hij o.a. met Nikolaus Harnoncourt, Anne Sofie von Otter, Joseph Calleja, Riccardo Chailly, Antonio Pappano en J.A. Gardiner. Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij in de prijzen op het Prinses Christina Concours '94 (nationale 1e prijs), het concorso Seghizzi '08 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs ’07.

Bob van der Ent is actief als solist, geeft veelvuldig recitals en is een veelgevraagd musicus in ensembles op podia en festivals in binnen-en buitenland. Hij vormt viool-piano duo’s met de pianisten Henry Kelder en Daniël Kramer, en maakt oa. deel uit van het Keuris Ensemble. Recent won hij de nominatie “Bach CD 2021” met zijn nieuwe Dubbel-CD: de complete Sonates en partita’s voor viool-solo van J.S. Bach, uitgebracht door het Internationale label Challenge Records. Met de release van de 24 caprices van Paganini was hij de eerste Nederlandse violist van zijn generatie die de gehele cyclus heeft opgenomen. Op elfjarige leeftijd werd hij als één van de jongste leerlingen toegelaten tot de speciale afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde daar bij Jan Repko en vervolgens bij Vesko Eschkenazy. Daarnaast kreeg hij ook regelmatig les van Davina van Wely en Herman Krebbers. Tijdens zijn studiejaren volgde hij masterclasses bij internationaal befaamde violisten als Shmuel Ashkenasy, Ivry Gitlis, Donald Weilerstein, Pierre Amoyal, Eduard Grach. In 2005 was hij prijswinnaar op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back, nadat hij op jeugdige leeftijd
al 1e prijzen op de Iordens Viooldagen en het Prinses Christina Concours had gewonnen. Hij ontving bovendien een speciale prijs op het befaamde Internationale Wieniawsky- Lipinsky Concours in Polen.

U kunt vanaf 10.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie. De entreekosten à € 6,00 graag contactloos/pinnen bij binnenkomst. Het concert start om 11.00 uur, u kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.
Delen?

Seminarie Klassiek 9 april 2024

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring