Duo Sybren & Elsa - Seminarie Klassiek

Wanneer

7 juni 2022

Kosten

€ 5,00
Twee keer per maand verzorgen professionele top-musici een koffieconcert om 11.00 uur met klassieke werken in de Sint Willibrorduskapel voor bewoners, familie, vrienden en buurtgenoten. U bent van harte welkom !

Sybren Holwerda is een violist uit Zwolle. Hij heeft les van Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde daarvoor bij Nathaniel Vallois aan de Purcell School of Music in Londen en het Royal Birmingham Conservatoire. Voordat hij in 2015 voor zijn vioolstudie naar Engeland verhuisde had hij les van Annechien van Blom aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Sybren volgde masterclasses bij o.a. Charlie Siem, Diamanda Dramm, Sally O’Reilly, John Gilbert, Daniele Pascoletti, Linus Roth, Ayke Agus en Tamsin Waley-Cohen. Ook heeft hij meerdere malen meegedaan aan de ‘New Virtuosi’ mastercourse in Italië, waar hij les kreeg van Royal College of Music professors Ani Schnarch, Itzhak Rashkovsky en Felix Andrievsky.
Sybren heeft opgetreden met meerdere ensembles en maakt regelmatig deel uit van orkesten op projectbasis. Tot 2015 was hij lid van het Britten Jeugd Strijkorkest, onder leiding van Loes Visser.
In 2014 werd hij geselecteerd voor het RTL-programma ‘Het Orkest van Nederland’, dat gedirigeerd werd door Jan Willem de Vriend.
Naast klassieke muziek heeft Sybren ook een passie voor jazz, folk en pop muziek.
Hij componeert zijn eigen nummers en zoekt daarin naar combinaties van verschillende stijlen.
Sybren werkt regelmatig samen met ensembles die hem helpen om deze stijlen verder te ontdekken. Zo speelde hij onder andere met Joe Broughton’s Folk Ensemble en het EigenGrau jazz trio en maakt hij aankomend jaar deel uit van het Jong Metropole orkest.

Elsa Le Moigne begint cello te spelen in 2003. In 2014, na gestudeerd te hebben bij Catherine Delanoue, neemt ze deel aan TMD section (music and dance technicians) in Reims met Marc Didier Thirault. De volgende jaren rond ze o.a. af: DEM of cello and chamber music, the COA of musical formation and harmony, the TMD graduation en het eind van de 2e cyclus piano, alles met onderscheidingen. In 2018 wordt ze aangenomen in ‘the Ostinato Orchestra’ en is ze een van de jonge talenten, ondersteund door foundation Talents et Violoncelles. Ze neemt deel aan ‘festival Flâneries Musicales de Reims’, waar ze sonate speelt met piano. Door de jaren heen volgt ze meerdere masterclasses en workshops bij geweldige musici als: Gary Hoffman, Emmanuelle Bertrand, Ian Orawiec, Raphaël Pidoux, Marc Coppey en Yvan Chiffoleau.
In 2019 vervolgt ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota voor haar Bachelor. Een aantal maanden later wordt ze aangenomen in het NJO Nationaal Jeugd Orkest). Ze speelt kamermuziek met Jorn Quirijnen, werkt aan haar sonate repertoire en treedt op in een concertserie met Domus Magnus.
Op dit moment begint Elsa haar muzikale horizon te verbreden: in 2019 wordt ze aangenomen bij het ‘Badass Soul Collective', een funk ensemble; ze is mede oprichter van het ‘Kali ensemble’, treedt op met het ‘Messiaen quartet’ en werkt met moderne componisten. In 2021 wordt ze aangenomen bij ‘the Jong Metropole Orkest’; ze werkt ook samen met beeldende kunstenaars en singer songwriters.
Dit jaar is ze begonnen met een minor jazz cello en elektrische bas bij Tony Overwater en Rolf Delfos. Haar laatste project is ‘the Isle Quartet’, een strijkkwartet , waar Sybren ook in een speelt. Dit kwartet speelt eigen arrangementen en composities en werkt samen met jazz musici en componisten.
In oktober zal ‘the Isle Quartet’ ook optreden in Het Seminarie.

U kunt vanaf 10.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie. De entreekosten à € 5,00 graag contactloos/pinnen bij binnenkomst. Het concert start om 11.00 uur, u kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.
Delen?

Aanmelding koffieconcert 7 juni

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring