Henk Ruitenbeek - Natuurfotograaf

Wanneer

19 november 2022

Kosten

€ 5.00
De aardwolf, het luipaard, de bruine hyena, het vogelbekdier, de leeuw, de pangolin en (het skelet van) de dodo. Deze lijst maakte fotograaf Henk Ruitenbeek als kind: 7 dingen die hij ooit wilde zien. Hij reisde er de wereld voor af, maar het is hem gelukt. Zijn foto's van de jonge aardwolf waren zelfs de eerste in kleur ooit gemaakt. Het is het bekende verhaal van de paplepel: zijn vader was vogelaar en zijn opa boswachter. Toen Henk 7 jaar oud was, wist hij wat hij wilde worden: Tarzan. Hij droomde ervan om tussen de wilde dieren te leven.

Voordat het zover was trok Henk de polder Arkemheen in. Zijn vrienden in Hooglanderveen geloofden niet wat hij ze te vertellen had als hij weer terugkwam. Zo zag hij een reiger een rat opeten. Henk kocht een fototoestel om zulke beelden vast te leggen. Had hij bewijs.

Als natuurfotograaf leerde hij de afgelopen dertig jaar overleven in de tropische oerwouden van Afrika. Daar stortte de avonturier zich vol overgave in het grote onbekende, altijd op zoek naar wilde dieren en natuurschoon. Hij heeft zich uit hachelijke situaties moeten redden. Er zijn momenten geweest waarvan hij dacht dat hij ze nooit zou navertellen.

Maar hij is er nog. Net als zijn beelden. Vorig jaar maakte Henk een boek met adembenemende foto's en verhalen. Henk volgde in Afrika de opleiding tot ranger, werkte als gids en ranger in Zimbabwe, fotografeerde voor brochures en tijdschriften en gaf les als gastdocent op de Nelson Mandela University in George, Zuid Afrika.

In september j.l. is Henk samen met Emil Scheerder en twee andere vrienden op avontuur geweest in Zimbabwe.

Henk komt op zaterdag 19 november om 15.30 uur naar het Auditorium van de Stad van Cahen om zijn adembenemende foto's laten zien en zal ons aan de hand meenemen in zijn spannende verhalen.
Familie en buurtbewoners zijn van harte welkom. Dit uurtje avontuur is ook heel leuk voor uw (achter)kleinkinderen.

U kunt vanaf 15.00 uur binnenlopen, de entreekosten worden voldaan per pin of contactloos bij binnenkomst. Voorafgaand kunt een kopje koffie/thee nuttigen op het Kunstplein van de Stad van Cahen (kelderverdieping).
U kunt de hoofingang van Het Seminarie gebruiken, vandaar wijzen we u de weg naar het Kunstplein.

Graag van te voren aanmelden via onderstaand formulier.
Delen?

Aanmelden zaterdag 19 november

* = Verplicht veld
Onze cliënten geven
Zorgresidence Het Seminarie:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
9.1

Zorgresidence Het Seminarie is 20 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.1.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland
© 2024 Zorgresidence Het Seminarie  - Disclaimer - Privacyverklaring